Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Társasági hírek


Hírkategória: Általános
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  Dr. Riha Éva (1929 – 2022)
  [2022.02.14.] - MST - Hírkategória: Általános
  Gyászol sportorvostársadalmunk. Életének 93. évében elhunyt Dr. Duray Aladárné Dr. Riha Éva nyugalmazott sportorvos, gyermekgyógyász főorvos.

  Orvosi diplomáját 1954-ben kapta kézhez, első munkahelye a Heim Pál Kórház volt. 1958-ban szakvizsgázott gyermekgyógyászatból. Gyermekei megszületése után rendelőintézeti munkát vállalt. A sportorvostan szakvizsgát 70 évesen tette le. Sportorvosként 1992-től először a fővárosi XI. kerületben dolgozott, majd a Sportkórház alkalmazásában látta el feladatát. Sokszor lehetett találkozni a filigrán, apró termetű doktornővel sportorvosi ügyeleteken, torna- és kosárlabda mérkőzéseken. Nyugdíjba vonulásáig a kerület gyermekgyógyász felülvizsgáló vezető főorvosa volt. Bár 70 év felett nem kötelező, szorgosan gyűjtögette a kreditpontokat is, szívesen tanult és folyamatosan képezte magát.

  Ezer szálon kötődött a sporthoz. Mindig nagy szeretettel emlékezett egykori testnevelő tanárára, a 101 éves korában elhunyt Tőrös Olgára, aki az akkor 8 éves kicsi lányt Kecskeméten elindította a sport, a tenisz világába. A teniszhez egy pillanatra sem maradt hűtlen, a KAC, majd a BEAC tagjaként játszott több mint 40 évig. Az orvosteniszezők világbajnokságain az évtizedek során 13 arany- és 10 ezüstérmet nyert. A veteránoknál ranglistavezető volt 2008-ban a 75+ korosztályban.
  Hosszú évekig dolgozott a Magyar Sportorvos Társaság Vezetőségében, mint a Tanácsadó Testület tagja. Az MST Emléklapját 2005-ben vehette át, majd 2013-ban Sportorvoslásért Emléklap kitüntetésben részesült. A Társaság a 2016. évi 50 éves jubileumi kongresszusán munkásságáért emlékplakett elismerést adományozott részére.

  A mindig mosolygó Dr. Riha Évát nagy munkabírású, készséges, segítőkész, sportrajongó munkatársként őrizzük meg szívünkben mindannyian.

  „Világéletemben azt tudtam csak becsülni, amiért megküzdöttem, a sport is erre tanított… Én nagyon szeretek a sportolókkal foglalkozni. Ha ma kezdeném, szívesen lennék újra sportorvos.” – Nyilatkozta a Sportorvosi Szemle 2015/2. számának Arcképcsarnok rovatában.

  Jó pihenést az égi csapatban,
  fájó szívvel búcsúzunk…

  Temetése 2022. március 11-én 11,15 órakor lesz Budapesten, a Farkasréti temetőben.

  Nyugodjék békében!

Vissza